Vores team vinder 2. plads til at designe alternativt museum

Egtvedpigen

Vores team vinder 2. plads til at designe alternativt museum

21 december 2022

Hvad kan vi lære af en ung bronzealderkvinde – kaldet Egtvedpigen? I går modtog vores team 2. pladsen i den åbne arkitektkonkurrence om at designe 'Egtvedpigens verden', for Vejle Museerne og Vejle Kommune. 42 hold deltog i konkurrencen.

Det fremtidige museum beliggende nær Vejle har til formål at berige den kulturelle oplevelse af et af de mest velbevarede fund fra bronzealderen i Danmark, kaldet Egtvedpigen.

Primært er formidlingen af ​​'Egtvedpigens verden' tænkt udendørs, men understøttet af mindre bygninger kan besøgende også bevæge sig indenfor for at opleve på tæt hold, hvordan livet udspillede sig for 3.500 år siden.

”Vi er meget stolte over at have modtaget 2. pladsen i denne ambitiøse arkitektkonkurrence. I et tværfagligt samarbejde med den talentfulde kunstner Ida Kvetny har vi udviklet et stærkt koncept, der blander landskabsarkitektur med en arkitektonisk, kunstnerisk og digital tilgang – herunder en virtuel Egtvedpige-avatar. Vores team har designet et helhedskoncept, der gennem leg, bevægelse, interaktive oplevelser og brug af alle sanser skaber en formidling af bronzealderens natur- og kulturhistorie,” uddyber Anna Kathrine Bisgaard Sørensen, Associate og kreativ leder ved Arkitema.

Tak til Vejle Museerne og Vejle Kommune for at skabe et visionært og ambitiøst konkurrenceprogram.

Fotokredit: Jonas Normann