BIG BIO Nordhavn vinder Aluminium Byggepris 2022

1

BIG BIO Nordhavn vinder Aluminium Byggepris 2022

6 april 2022

Er det muligt at designe en biograf med bæredygtige initiativer? Ja det er! Vores projekt kaldet BIG BIO beliggende i det prestigefyldte Nordhavn i København, er vinderen af ​​“Aluminium Byggeprisen 2022” - en pris for bygninger med aluminium.

Sammen med et stærkt projektteam har vi skabt den første bæredygtige biograf i Danmark, der er DGNB Guld certificeret. Projektet er dimensioneret med nyttelaster, svarende til det niveau, man anvender ved byggeri af stadiontribuner. Derfor kan man let ændre anvendelsen af alle etager til stort set hvad som helst - musik, udstilling, idræt eller let erhverv.

Juryen udtaler blandt andet: "Facadens primære motiv tager udgangspunkt i teatrets klassiske røde scenetæppe, med vertikale skrå foldninger i form af bukkede kassetter, der draperer de lukkede facader udenpå biografen, og som gør bygningen oplevelsesrig og spændende i bybilledet. Bygningens base og top beklædes med samme aluminium. Den røde anodiserede farve og de perforerede plader giver facaden en stoflighed i udtrykket".